Sreda 08.06.2011.
17:43
Beta

Vučurević čeka u pritvoru još dva meseca

Da ne bi pobegao ostaje u pritvoru: Božidar Vučurević

Branilac Božidara Vučurevića advokat Svetozar Vujačić rekao je da je njegovom branjeniku pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva. Vujačić je istakao da je Ambasada BiH u Beogradu u međuvremenu dala pisane garancije za Vučurevića i da očekuje da će uskoro biti pušten da sa slobode sačeka odluku o eventualnom izručenju jednoj od te dve države.

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević saslušan je pre dve nedelje u vezi sa optužbama Hrvatske za bombardovanje Dubrovnika, pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu. Krivično veće treba da utvrdi da li su ispunjene pretpostavke za izručenje Vučurevića Hrvatskoj ili BiH čiji je on državljanin.

Ponovno odlučivanje o ekstradiciji Vučurevića naloženo je pošto je Apelacioni sud poništio odluku Višeg suda u Šapcu o tome da su se stekli uslovi za izručenje Vučurevića, uz obrazloženje da za to nije nadležan taj već Viši sud u Beogradu.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu u Karakaju, na srpskoj strani, po poternici Hrvatske. U međuvremenu i BiH je zatražila njegovo izručenje.

2024 © - Vesti online