Sreda 08.06.2011.
05:45
Vestionline

Saleh ima opekotine i unutrašnje krvarenje

Salehu je pružena lekarska pomoć u Saudijskoj Arabiji, a on je zadobio opekotine na oko 40 odsto površine tela, rekli su ti izvori.

Ali Abdulah Saleh

On takođe ima krvarenje unutar mozga, i povrede gornjeg dela tela. Prema tvrdnjama neimenovanih izvora, predsednik Jemena je povređen od bombe koja je postavljena u njegovom sedištu, a ne u raketnom napadu kako je do sada izveštavano.


Za sada nije poznato kada će se Saleh vratiti u Jemen. 11 ljudi poginulo je u napadu u petak u kome je ranjen Saleh, koji je izložen sve većem pritisku da napusti vlast.


U napadu, pored Saleha, protiv čijeg režima građani protestuju već četiri meseca, ranjeni su i premijer, koji ima opekotine na licu, zamenik premijera, predsednik parlamenta, zamenik predsednika vlade zadužen za unutrašnje poslove i šef savetodavnog odbora i svi oni su prebačeni na lečenje u Saudijsku Arabiju, preneli su ranije lekari i državna agencija Saba.


Salehov režim optužio je za napad na njegovu palatu moćnog plemenskog vođu šeika Sadika al Ahmara, čiji se borci suprotstavljaju vladinim snagama u Sani otkako je u prošli utorak prekinuto primirje. Posle napada, pojavio se audio snimak na kome je navodno Saleh poručio stanovnicima Jemena da se oseća dobro.

2024 © - Vesti online