Utorak 07.06.2011.
20:44
Politika, Vestionline

Dijaspora skuplja pare za Mladića

"Javljaju se ljudi, šalju telegrame. Mi ćemo osnovati fond i otvoriti račun na koji će moći da se uplati novac za odbranu Ratka Mladića, a i Republika Srpska je prihvatila da učestvuje u finansiranju troškova odbrane", rekao je advokat Miloš Šaljić za "Politiku".

Srbi koji žive u Australiji danas su doneli transparente podrške Mladiću

Odnos srpske dijaspore prema Ratku Mladiću video se i danas prilikom prijateljskog meča fudbalskih reprezentacija Srbije i Australije u Melburnu. Srpski navijači, uglavnom dijaspora koja živi u Australiji, kojih je bilo preko 20.000 razvili su više transparenata sa likom Ratka Mladića i porukama "Sloboda Mladiću".

Što se tiče buduće odbrane Ratka Mladića advokat Šaljić za sada ne želi da otkrije imena advokata. Međutim, šaljić kaže da je nemoguće da to bude Vojislav Šešelj pošto je i sam pritvorenik. On podseća da je Mladić veoma pohvalno govorio o načinu na koji se brani Vojislav Šešelj pred Haškim tribunalom i da je rekao da želi da Šešelj brani i njega.

"Naravno, nije moguće da jedan pritvorenik brani drugog, ali ako bi Šešelj bio oslobođen, to bi bilo već nešto drugo", objašnjava Šaljić.

Mladić, prema rečima Šaljića, uzima hranu i vodu i ne razmišlja o štrajku glađu, niti o prestanku uzimanja terapije. Supruga i sin trebalo bi da mu dođu u posetu u narednih nekoliko dana. Advokat Šaljić navodi da je Mladićevo zdravstveno stanje bolje od kada je u pritvoru tribunala.

"On je iz bolnice prebačen u zatvorski deo, ali i dalje je u izolaciji. Još nije bio u kontaktu ni sa jednim haškim optuženikom, to tek treba da mu se omogući. On želi da vidi svoje saborce, generale sa kojima je ratovao i nada se da će se to dogoditi tokom naredna dva, tri dana”, kaže advokat Šaljić. 

2024 © - Vesti online