Utorak 07.06.2011.
18:03
Vestionline

Jovanović: Ući ćemo motivisano u meč

Klub iz Humske će u sredu od 20,00 sati dočekati Hemofarm u trećem duelu finala plej-ofa. Partizan vodi 2:0 u seriji, a za odbranu titule "crno-belima" će biti potrebna još jedna pobeda.

"Očekivanja su ista kao i pred drugu utakmicu. Prva utakmica u kojoj smo mi napravili veliku razliku već u prvom poluvremenu i rešili pitanje pobednika, nas je opustila, a njih je motivisala. Ali ne mogu da kažem posle prospavane noći i pregledane druge utakmice da mi nismo motivisano ušli u meč, jednostavno Hemofarm je to prvo poluvreme u Vršcu odigrao jako kvalitetno sa visokim procentom šuta za tri poena, što im je omogućilo visoku prednost, pa i na poluvremenu devet razlike. Mi smo ekipa koja je ove sezone odigrala 66 utakmica i zna kako da reaguje u trenucima kada rezultat ne ide baš na našu ruku i mislim da smo to pokazali u drugom poluvremenu pogotovu u trećoj četvrtini kada smo zaigrali onako kako znamo, dobro u odbrani, agresivno, prepoznatljivo u napadu sa dosta trčanja, kontranapada. Mislim da će i treća utakmica biti čvrsta, jer Hemofarm će posle 0:2 opet doći nešto rasterećeniji. Od njih se možda i ne očekuje neko čudo u Beogradu, ali baš zato doći će nešto opušteniji i iz te opuštenosti pokazati kvalitetnu odbranu i kvalitetan napad, u smislu procenta šuta", istakao je Jovanović.

Plejmejker Partizana Kurtis Džerels izjavio je da očekuje težak meč protiv Vrščana.

"Mi očekujemo veliku borbu ponovo, izaćićemo na teren i borićemo se istim žarom. Imamo pobedu na gostujućem terenu, 2:0 u seriji i u boljem smo položaju, oni imaju veći pritisak, ali će sigurno izaći na teren da odigraju jak meč. Veoma sam uzbuđen zbog ove finalne serije, imamo priluku da osvojimo treći trofej u sezoni, što mnogo znači ovom gradu, našim navijačima i naravno meni. Ovo je moj prvi put u Evropi i imam zaista divno iskustvo. Bilo je uspona i padova, ali mi sada imamo priliku za treći trofej i zaista bih voleo da to i ostvarimo, a svakako smo na dobrom putu", rekao je Džerels.

Bek crno-belih Dušan Kecman kaže da će Partizan pokušati pred svojim navijačima da overi titulu.

"Ekipa Hemofarma je pokazala kvalitet u drugoj utakmici u Vršcu, jako dobro su odigrali prvo poluvreme i bili izuzetno šuterski raspoloženi. Mislim da onako kako smo mi odigrali drugo poluvreme treba da odigramo čitavih 40 minuta ovde u Pioniru sa adekvatnim angažovanjem i pre sega dobrom koncentracijom mislim da ne bi trebalo da bude većih problema. Neće nam biti lako, jer još ništa nije gotovo i mi ćemo u skladu sa tim biti maksimalno fokusirani kao da je rezultat u seriji 0:0", jasan je Kecman. 

2024 © - Vesti online