Sreda 08.06.2011.
08:00
S media

Šta je to blondoreksija?

Novi modni trend - blondoreksija
 

Takozvanu blondoreksiju (enlg. blondarexia) rečnik definiše kao: "Zavisnost od izbeljivanja kose da bi se dobila skoro bela boja, ravna, jednobojna i spaljena na vrhovima", prenosi Tportal.

Rejčel MekAdams, Miša Barton, Lindzi Lohan i Mena Suvari samo su neke od poznatih ličnosti koje su u poslednje vreme viđene s takvom frizurom. U februaru je pažnju fanova sa sličnom kreacijom na glavi privukla i Dženifer Aniston, dok na primer Lejdi Gaga ostaje verna perikama.

Rejčel MekAdams je svoju novu frizuru pokazala u Kanu dok je promovisala novi film Vudija Alena, a Mena Suvari je svoju sklonost blondoreksiji pokazala u šetnji Beverli Hilsom.

I dok nas modni trendovi uglavnom podstiču da izgledamo što bolje, ovaj zapravo ima negativne efekte. Od preteranog izbeljivanja kosa vrlo lako može postati lomljiva, suva i kovrdžava.

Novi trend je iskomentarisao direktor najpoznatije britanske kompanije za negu kose Tony & Guy, Frančesko Fontana, rekavši:

"Savršena nijansa plave boje jako zavisi od prirodne boje kose i od tena. Ako klijent ili klijentkinja žele ekstremno belu boju, prvo ih pitam jesu li spremni na održavanje. Naime, da bi se zadržao zdrav izgled takve boje kose potrebni su redovni tretmani profesionalnim proizvodima".

2024 © - Vesti online