Sreda 08.06.2011.
08:00
Vestionline

Crnogorska ponuda za srpske turiste

Predivna panorama Budve
 

Cene u privatnom smeštaju za sedmodnevni boravak na crnogroskom primorju u koju je uključena i boravišna taksa u vansezoni kreću se od 42 do 49 evra, dok u sezoni, koja počinje 1. jula i traje do 31. avgusta te cene će biti u rasponu od 70 do 77 evra.

Ponuda obuhvata i hotelski smeštaj u trajanju od sedam dana i to u vansezoni od 72 do 154 evra, a u sezoni od 155 do 280 evra.

Turisti koji kupe aranžman dobijaju vaučer i sa njim imaju određene pogodnosti - popuste u restoranima, rent-a-car agencijama, na izletima.

U kampanju je uključeno oko 50 malih hotela, više hiljada kreveta u privatnom smeštaju kategorije sa minimum tri zvezdice, više od 70 restorana.

Turistička sezona Crne Gore 2010. godine zabeležila je rekordne rezultate, uprkos ekonomskoj krizi koja je kulminirala prošle godine, podseća se. Najbolji pokazatelj je promet iz jula i avgusta koji je premašio rezultate ostvarene u 2008., koja je do tada bila rekordna.

U toku prošle godine, Crnu Goru posetilo je više od 1,2 miliona turista, što je pet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Realizovano je oko osam miliona noćenja, odnosno, šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom 2010. turistička privreda Crne Gore prihodovala je 635,4 miliona evra , što je pet odsto više nego 2009. godine.

U Crnoj Gori posluje 300 hotela sa oko 40.000 ležajeva koji su kategorisani i klasifikovani u skladu sa najstrožijim međunarodnim standardima.

U saopštenju se podseća da je u proteklom periodu u toj zemlji urađeno mnogo na modernizaciji saobraćajne infrastrukture, a rekonstruisani su i aerodromi u Podgorici i Tivtu.

Posebno izdvajaju put Risan - Žabljak u dužini od 145 kilometara koji je otvoren krajem 2010. godine, a kojim je veza između juga i severa zemlje skraćena za više od 25 kilometara.

Ovo je, praktično, novi put do Boko- kotorskog zaliva, kojim se izbegava kanjon Platije, i turistima značajno olakšava putovanje kroz Crnu Goru, navedeno je u saopštenju.

2024 © - Vesti online