Ponedeljak 06.06.2011.
21:47
Vestionline

"Tamo i ovde" pred 18 miliona Amerikanaca

Filmski kanal "Šoutajm" je tvorac popularnih originalnih serija kao sto su "Dexter", "Californication", "Nurse Jackie" I druge.


Film “Tamo i ovde” je do sada je otkupljen za prikazivanje u ukupno 15 zemalja (Amerika, Nemačka, Švajcarska, Austrija, Grčka, Turska, Izrael, Severna Koreja, Argentina, Čile, Urugvaj, Paragvaj, Mađarska, Bosna, Makedonija ).

U bioskopskoj distribuciji sa uspehom je prikazan u Americi, Nemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj i Švajcarskoj.


Učestvovao je na preko 40 internacionalnih festivala na kojima je dobio 16 nagrada (najznačajnije: "Tribeka" u Njujorku, Ženeva, Orlando, "SKIP-D" Festival u Japanu), a dobitnik je i 10 domaćih nagrada (najznačajnije: FIPRESCI režiser godine i glumica godine).


Darko Lungulov uveliko radi na pripremama za snimanje svog sledećeg filma “Spomenik Majkl Džeksonu” koje bi trebalo da počne krajem ove godine. To je mračna komedija o večitom sanjaru koji dolazi na ideju da spase svoju umiruću srpsku varošicu izgradnjom spomenika Majklu Džeksonu.


Ovaj projekat je do sada u inostranstvu podržan od strane: MEDIA Fonda Evropske Unije, SEE (South Eastern Europe), Cinema Network Fonda. U Srbiji je projekat dobio podršku filmskog fonda grada Beograda i fonda pokrajine Vojvodine.


Snežana Penev, producent filma, kao i projekat, nagrađeni su stipendijom Evropske producentske mreže - EAVE, što omogućava razvoj projekta sa najboljim evropskim koproducentima i predstavljanje najprestižnijim evropskim distributerima. Snežana Penev je tek treći producent iz Srbije koji je dobio EAVE stipendiju.

2024 © - Vesti online