Ponedeljak 06.06.2011.
23:43
Vestionline

Putinova karta u Zvezdinom muzeju

Putin na Marakani

Karta za ulazak u svečanu ložu za utakmicu mladih fudbalskih timova Crvene zvezde i Zenita nalazi se u specijalnoj vitrini, u kojoj je i obilje fotografija koje svedoče o Putinovom boravku na našem najvećem stadionu.

Vitrinu su svečano otvorili ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin i predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

"Veoma mi je drago zbog inicijative Crvene zvezde. Naše zemlje ujedinjuje ne samo visok nivo političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa, već i lep odnos među ljudima. Zato je bilo toliko prirodno što je premijer Putin tokom svoje posete Srbiji imao želju da porazgovara i sa narodom", rekao je Konuzin.

On je istakao da je ruski premijer prilikom posete Crvenoj zvezdi "želeo da oseti atmosferu koju Srbi imaju prema Rusima i da sa svoje strane izrazi dobra osećanja".

"Bili smo svedoci tog dirljivog susreta koji je premijer imao ovde na stadionu, a to je u nekoj meri i za sam stadion, postao poseban događaj. Veoma mi je drago što Crvena zvezda smatra da je ovo bio istorijski događaj i da ga treba ovekovečiti kao istorijsku činjenicu naših odnosa, ljudskih odnosa. Zahvalan sam svima", poručio je Konuzin.

Istovremeno, u svečanoj loži stadiona Crvene zvezde otkrivena je pločica posvećena boravku premijera Putina, a koja se nalazi tačno ispred sedišta na kojem je sedeo.

"Putin je jedna od najvećih istorijskih ličnosti koja je boravila na stadionu Crvene zvezde i stvarno nam je veliko zadovoljstvo da smo imali priliku da ugostimo tako visokog gosta. Nadam se i da ćemo imati priliku da premijera Putina još nekad ugostimo na našem stadionu", rekao je generalni sekretar kluba Andrija Kleut.

2024 © - Vesti online