Ponedeljak 06.06.2011.
12:11
Vestionline, Blic

Rambo obojio Brazil u srpsku trobojku

Petković je pred sam početak meča dobio i veliki aplauz saigrača, među njima i Ronaldinja koji je svojvremeno bio proglašen za najboljeg na svetu. Aplauzi i skandiranja čuvenog "Pet, Pet!" bili su česti koliko i klicanje Flamengu.


"Bila je to fenomenalna scena. Momenat prepun emocija, baš kao i ovaj prelepi grad. Ovacije publike koja je na nogama su priča za sebe, ali ona promena koreografije sa mojim imenom, promena pozadine na kojoj je prvo srpska trobojka a potom boje Flamenga... to je bilo zaista dirljivo. Stvarno me je ganuo taj gest publike, ali morao sam da se suzdržim od emocija, tek je trebalo da se igra meč i to za bodove. Mislim da sam igrao dobro, ali bih bio zadovoljniji da smo osvojili ceo plen", rekao je Rambo.

Rambo će se od fudbala zvanično oprostiti na beogradskoj Marakani, na kojoj će ovog avgusta gostovati sa Flamengom koji bi na taj prijateljski meč sa Crvenom zvezdom trebalo da stigne u najjačem sastavu.
"Znao sam da ću, takmičarski posmatrano, karijeru da završim u Flamengu. Moje znanje portugalskog jezika nije loše, ali je nedovoljno dobro da opišem podršku koju sam imao od navijača Flamenga. Hvala vam svima na tome. Što se oproštaja od igranja fudbala tiče, imam dva meseca da to lepo pripremim. Svi ste dobrodošli u moju domovinu", rekao je Petković Brazilcima, najavivši da će ostati "Flamengov ambasador, uvek i svuda".

A kako to biva sa svim velikim zvezdama, što Petković jeste, oproštaj od verne brazilske publike okončan je počasnim krugom. I novim ovacijama sa tribina.

2024 © - Vesti online