Ponedeljak 06.06.2011.
10:52
Vestionline

Don King uz Stevanovića

Don King i Nikola Stevanović

Ugovor sa interkontinentalnim prvakom u IBF verziji potpisan je u Las Vegasu, u sklopu godišnje konvencije Međunarodne bokserske federacije, kojoj su prisustvovali i menadžer i trener našeg boksera Ljubiša Ignjatović Čupa, prvi čovek srpske plemenite veštine Velizar Đerić i menadžer Tihomir Dukić.

Prvi meč, i to onaj na najvišem nivou, za pojas svetskog prvaka u IBF verziji, u kom će Stevanović moći da opravda poverenje Kinga biće održan u novembru, protiv boljeg iz meča između Povela i Bundridža.

"U Nikoli sam prepoznao budućeg šampiona i srećan sam što ću biti u prilici da ga promovišem u najviši rang", rekao je King.

"Jedva čekam da dođem u Srbiju, da upoznam vaš narod, a naredni meč Stevanovića mogao bi da se održi baš u Beogradu, mada u ugovoru postoji klauzula da grad domaćin možda bude i Čikago, gde, takođe, ima dosta vaših navijača, pa je to i realnija varijanta. Ali, ako u novembru i ne dođemo kod vas, hoćemo sigurno sledeće godine kada Nikola bude branio osvojenu titulu".

King je, takođe, najavio da je ugovor maksimalno korektan prema mladom srpskom bokseru i da će mu zajednička saradnja doneti samo mogućnost da napreduje i postane prava svetska zvezda. 

2024 © - Vesti online