Ponedeljak 06.06.2011.
13:07
Đ. Barović - Vesti

Moguća tužba protiv advokata Aleksića

 
Imena potencijalnih kandidata za sada se drže u tajnosti, ali prema rečima Miloša Šaljića, to neće biti ni Goran Petronijević, šef Pravnog tima Radovana Karadžića, ni Borivoje Borović, advokat koji je za sada jedini pobedio Tribubal jer je oslobodio krivice kapetana Miroslava Radića.

Isplaćene "zamrznute" penzije

 

Pet miliona dinara (oko 50.000 evra) na ime neisplaćenih penzija generala Mladića od 2005. godine, uplaćeno je na račun porodice. Mladiću je zaustavljena isplata penzije u nameri Akcionog tima da spreči finasiranje skrivanja, a samo dan pre nego što je izručen Hagu, Mladić je ovlastio svog sina Darka da nadalje može da raspolaže tim novcem.
Darko će već za koji dan da podigne i "junsku penziju" koja iznosi oko 800 evra.

- Porodica će imati više odvojenih sastanaka sa vrhunskim advokatima iz Srbije, a jedio što je sigurno je da Aleksandar Aleksić, advokat po službenoj dužnosti Ratka Mladića će to biti još jako kratak period. Zapravo, razmišljam da ga tužim Advokatskoj komori jer je nedopustivo da se u sudnici ponaša suprotno od interesa svog klijenta - kaže Šaljić.


On nije želeo da otkrije više detalja o tome kako će buduća odbrana generala Mladića funkcionisati, ali je priznao da će umnogome ličiti na odbrane Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića ili Vojislava Šešelja.


- Na jednom mestu će se naći tim stručnjaka koji će iz Srbije i Republike Srpske logistički pomagati u svakom smislu. Mogu jedino da otkrijem da će Smilja Avramov biti jedan od članova tog tima - kaže Šaljić i dodaje da će on koordinirati odbranom iz Beograda.


- Uskoro bih trebalo da odem u Hag kod Mladića i sa njim dogovorim dalju strategiju. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku - objašnjava Šaljić.

Publicista iz Beograda, Ljiljana Bulatović kaže da ni jednog trenutka nije postavljeno pitanje da li bi i general Mladić mogao da se sam zastupa pred Tribunalom.


- To neće biti proces kao što se vodi protiv Karadžića ili Šešelja gde oni sami sebe zastupaju. General Mladić je previše teškog zdravstvenog stanja da bi to bilo izvodljivo - kaže Bulatovićeva.

2024 © - Vesti online