Ponedeljak 06.06.2011.
04:07
Vestionline

Trijumf "Montevidea" na MTV nagradama

Ne prestaje da ubira nagrade: Scena iz filma Montevideo, bog te video
 

Za najboljeg glumca i glumicu u regionu proglašeni su Miloš Biković za ulogu Tirketa u Bjelogrlićevom rediteljskom prvencu i Nina Janković, koja istom filmu tumači lik Valerije.

U konkurenciji pet ostvarenja - “Gremo mi po svoje” (Slovenija), “Tilva Roš” (Srbija), “Ssuma Summarum” (Hrvatska), “Majki” (Makedonija), “Montevideo, Bog te video”, Bjelogrlićev film je glasovima publike iz celog regiona proglašen za najbolji film u 2010. godini.

Bjelogrlić je, nakon uručenja, rekao da mu se sviđa što je u pitanju regionalna nagrada i da su to očekivali s obzirom da je film bio gledan ne samo u Srbiji, već i u Crnoj Gori, BiH i Makedoniji.

On je primetio da je MTV “institucija koja na najlakši način može sve neobavezno da poveže u jednu ozbiljnu manifestaciju filmskog karaktera”.

Trenutno se ekipa sprema za Rusiju, gde će “Montevideo, Bog te video” biti prikazan u glavnoj konkurenciji “Moskva film festivala”, što reditelj smatra “značajnim za svetsku prezentaciju filma” i to sa velikom tremom očekuje.

Za nagradu "Najbolja glumica" nadmetale su se i Branka Katić ("Žena sa slomljenim nosem"), Iva Kranjc ("Besa") iz Slovenije i hrvatske glumice Marija Škaričić ("Majka asfalta") i Lucija Šerbedžija ("Sedamdeset i dva dana").

U konkurenciji za nagradu "Najbolji glumac" bili su hrvatski glumac Leon Lučev ("Na putu"), Nikola Rakočević ("Šišanje"), Petar Strugar ("Montevideo, Bog te video") i slovenački glumac Jurij Zrnec ("Gremo mi po svoje").

Program je vodila članica hrvatskog benda "Lollobriđida" Ida Prester, a imena dobitnika saopštili su glumci Stefan Kapičić, Gordan Kičić i Katarina Čas, kao i Vojin Djorđević ispred "Gorkog lista".

U revijalnom delu nastupili su Aleksandra Kovač, popularni hrvatski pop sastav "Džinks", makedonska grupa "Bei the Fish" i pop pevačica Karolina Gočeva.

2024 © - Vesti online