Nedelja 05.06.2011.
17:11
Vestionline

Mesina stručni konsultant u Lejkersima

Etore Mesina

Mesina, vlasnik četiri titule klupskog prvaka Evrope, do nedavno je pregovarao sa Torontom o prelasku u taj klub, ali je taj transfer propao. Nakon imenovanja svog velikog prijatelja Brauna na čelo Lejkersa, dobio je ponudu da pomogne bivšem šampionu NBA.

Braun i Mesina se poznaju već dugo, još dok je Amerikanac radio u Klivlendu. On je često posećivao Mesinu i konsultovao se sa njim dok je ovaj radio u moskovskom CSKA.

Italijan je uvršten u 10 najboljih trenera Evrolige svih vremena, a ranije je povezivan i sa San Antonijom i Sakramentom. Trenirao je Virtus, Beneton, CSKA, a u Realu je radio od leta 2009. Bio je i selektor italijanske reprezentacije, sa kojim je osvojio srebro 1997. na EP.

Ostao je upamćen i da je 1994. godine izbacio nekoliko zvezda iz reprezentacije Italije i zamenio ih novajlijama. Takodje je proglašavan za najboljeg trenera Evrope 1998, a istu titulu poneo je u Italiji čak pet puta.

On je u martu napustio Real Madrid navodno ne samo zbog loših rezultata tima, već i zato što je želeo da se oproba u NBA.

2024 © - Vesti online