Nedelja 05.06.2011.
11:39
Vestionline, Kurir

Obradović: Francuzi, stidite se!

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović razočaran je odnosom francuske publike prema Novaku Đokoviću.

"Očigledno da nam Francuzi još nisu oprostili poraz u finalu Dejvis kupa i da je to glavni razlog zašto Novak nije imao podršku na Rolan Garosu, ali to ide njima na čast. Imaju komplekse ne samo u tenisu već i u ostalim sportovima, ali to je njihov problem. Toliko o njihovoj kulturi, dok se na našim dvorovima jelo zlatnim kašikama, oni su jeli rukama", poručio je Obradović.

Bogdan Obradović istakao je da je Novak Đoković i u porazu pokazao da je veliki igrač.

"Nisam se čuo s Noletom, ali poslao sam mu poruku i čestitao na svemu što je uradio. Njegovo vreme tek dolazi i ovaj poraz ne smatram nekim krahom, jednostavno je Federer imao svoj dan. Đoković je na kraju meča zagrlio Rodžera i time pokazao da i u porazu treba da budeš velik, što nije slučaj kad na primer igraju Federer i Nadal", rekao je Obradović. 

Selektor srpskih tenisera osvrnuo se i na kampanju koja je poslednjih dana vođena protiv Noleta.


"Ako ste pomno gledali svetske televizije, mogli ste primetiti da svi pričaju kako je vreme da Novak izgubi. Prednjačio je Eurosport, i gospodin Mats Vilander, koji očigledno ima nešto protiv Đokovića. Mogu samo da mu obećam da se početkom jula vidimo u Švedskoj u Dejvis kupu, tada ćemo pokazati ko je bolji".

2024 © - Vesti online