Nedelja 05.06.2011.
03:31
Beta

Na Kosmetu "kiparski model"

Ivanović je kazao da je među pritiscima i rotacija policijskih komandira na severu Kosmeta, koja je izvršena bez saglasnosti lokalne srpske zajednice.

Dodao je da je kosovska policija obavezna na konsultacije sa lokalnom samoupravom i Zakonom o policiji i Ahtisarijevim planom.
 

"Neizbežno je da se sever definiše. Nezibežno je da se prihvati realnost da Srbi koji žive na severu neće prihvatiti suverenitet Prištine na način na koji to oni (prištinski zvaničnici) očekuju", rekao je Ivanović.

On je ocenio da Srbima na severu nije moguće nametnuti prištinske institucije.


"Demonstracija sile koju sprovodi kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova pokazuje da Priština tom arogancijom želi ili da ispovocira našu stranu ili da dobije jeftine političke poene pokazujući kako sve može", kazao je državni sekretar.
 

Kiparski model


Ivanović je naveo da "kosovska nezavisnost ne vredi puno dok je Srbija ne prizna", zbog čega će pre ili kasnije status Kosova morati da dođe na dnevni red.

 

"Zagovaram kiparski model - da čitava Srbija sa Kosovom bude članica EU, a da se evropsko zakonodavstvo ne primenjuje na teritoriji Kosova dok mi ne postignemo sporazum", kazao je Ivanović.

2024 © - Vesti online