Subota 04.06.2011.
20:32
Vestionline

Obeležen dan MOK u Beogradu

Vlade Divac

"Pre davnih 117 godina baron Pjer de Kuberten je imao viziju, koja danas okuplja milione ljudi širom sveta i navodi nas da kroz bavljenje sportom, učimo kako da težimo ka izvrsnosti u svemu što radimo," rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Poruku predsednika MOK žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana ove godine pročitao je Dejan Bodiroga, proslavljeni košarkaš, olimpijac i osvajač srebrnog olimpijskog odličja.

"Olimpijski dan zaista jeste dan za sve, bez obzira na to ko si, odakle dolaziš i čime se baviš. Isto tako, Olimpijski dan je i više od bavljenja sportom, od trčanja ili od vežbanja, nije važno da li pobeđujemo ili gubimo, važno je kako ćemo odigrati", kaže se u poruci Roga.

Na trim stazi u Košutnjaku održane su trke za decu na 200 i na 400 metara i trke zadovoljstva na 3600 metara, za sve uzraste.

Ove godine na Olimpijskom danu, sa učesnicima je bila i nedavno predstavljena prva maskota olimpijskog tima Srbije Beloglavi sup. Ovo je ujedno bio i poslednji dan davanja predloga za ime maskote, a od sutra će putem sajta www.oks.orr.rs počinje glasanje između tri imena koja se naći u najužem izboru. a Maskota će ime dobiti 15. juna. U ovogodišnjoj porodičnoj trci učestvovali su i olimpijci Dragutin i Biljana Topić sa ćerkom.

Svim učesnicima trka dodeljene su diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta.

2024 © - Vesti online