Subota 04.06.2011.
19:42
Vestionline

Jovanović: Ne sme biti opuštanja

Oprezno u Vršcu - Vlada Jovanović

Partizan je u sredu u prvom duelu slavio s 85:60, dok je drugi meč na programu u nedelju od 20,00 časova u Vršcu.

"Već sam pomenuo da prvi meč finalne serije protiv Hemofarma i ta nešto veća razlika može da bude mač sa dve oštrice. U smislu da može da opusti našu ekipu, a opet ta razlika će sigurno na neki način motivisati Vrščane da uđu daleko agresivnije u naredni meč, pogotovu što se igra pred njihovom publikom u 'Milenijumu'. Normalno mi smo poučeni iskustvom iz polufinalne serije, gde smo posle prvog susreta odigrali jako lošu utakmicu u Železniku, izgubili, tako da i mi moramo na pravi način da reagujemo. Finalna serija nalaže jednu dozu ozbiljnosti koju moramo da držimo na određenom nivou i da to pokazujemo iz meča u meč. Pre svega to mora da se vidi u pristupu od prvog sekunda utakmice", istakao je Jovanović i dodao:

"Voleo bih da i ovoj drugoj utakmici prisustvuju navijači Partizana, kako oni koji će doći sa strane tako i oni koji žive u Vršcu, nadam se njihovoj podršci sa tribina".

Košarkaš Hemofarma Boris Savović kaže da ubedljiv poraz u prvom meču nije demotivisao Vrščane.

"Nemamo valjan razlog zašto smo igrali bez energije u prvom meču. Nismo bili demotivisani, jer kada igrate protiv Partizana, uvek imate poseban motiv, a pogotovo što je ovo finale. Bili smo potpuno rasterećeni, jer su ove utakmice kao neka nagrada za sve što smo uradili ove sezone. Zbog toga smo malo opuštenije ušli u meč, ali sam ubeđen da se to u Vršcu neće ponoviti. Oni imaju prednost u reketu, jer smo mi ostali bez dvojice visokih igrača, Mačvana i Džordana, ali smo jači na spoljnoj liniji. To moramo da iskoristimo u igri u tranzitu od samog starta, jer je jako teško igrati protiv Partizana, kada već na početku steknu veću prednost. Zato sada moramo da otvorimo meč onako kako umemo, agresivno u odbrani i smireno u napadu, da nametnemo svoj ritam i tako pokušamo da obezbedimo još jednu utakmicu u Vršcu. Jako nam je potrebna podrška sa tribina. Pozivam našu publiku da dođe i napravi atmosferu kao u majstorici protiv Radničkog. Bilo je jako lepo igrati u takvom ambijentu, što se po našem pristupu tom meču i moglo videti", istakao je Savović.

2024 © - Vesti online