Subota 04.06.2011.
16:41
Vestionline

Bujanovac dobio srpsku vlast u senci

Stojanović je agenciji Beta kazao da će osnovna funkcija "danas izabranog opštinskog rukovodstva u senci biti ostvarivanje zahteva sa peticije za podvajanje opštine Bujanovac na katastarski deo u kome žive Srbi i deo u kome žive Albanci".

Dvojna vlast u Bujanovcu
 

"Opština Bujanovac je demografski podeljena na deo u kome žive Srbi i deo u kome žive Albanci i naš je zahtev da svaka zajednica ima svoju samoupravu", kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, ukoliko Bujanovac kao opština zbog malog broja stanovnika ne može da dobije status grada, onda treba da se razmotri mogućnost pripajanja gradu Vranju, u okviru koga bi onda i Srbi i Albanci mogli imati svoju opštinu.

On je naveo da je peticija sa tim zahtevom početkom aprila upućena Vladi Srbije, predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović i ministru za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću.

Srpsko narodno veće je formirano na inicijativu udruženja građana "Pokret za Bujanovac" i "Odbor za ljudska prava", kao i Zavičajnog udruženja Bujanovčana u Beogradu.

2024 © - Vesti online