Subota 12.12.2009.
10:42
Tanjug

"Adria Ervejz" ponovo leti za Beograd

"To je od izuzetnog značaja za bolje povezivanje u mnogim oblastima Slovenije i Srbije", saopštila je danas "Adrija Ervejz".


Posle skoro 20 godina od prekida avio saobraćaja Beograda i Ljubljane, "Adrija Ervejz" će letove uspostaviti na bazi svakodnevnih letova između prestonica dve države.


Flotu slovenačke kompanije, koja 2011. godine slavi 50. godišnjicu postojanja, čine najmoderniji avioni u svetu - "Erbas" (Airbus)" i "Kanader regional džet" (Canadair Regional Jet).


Kompanija nedeljno obavi više od 250 redovnih letova iz Ljubljane za Amsterdam, Beč, Brisel, Cirih, Kijev, Kopenhagen, Frankfurt, Istanbul, London, Moskvu, Minhen, Pariz, Podgoricu, Sarajevo, Skopje, Štokholm, Tiranu i Varšavu.


U letnjoj sezoni saobraćaj se održava i prema Atini, Barseloni, Dablinu, Madridu i Mančesteru, a čarter saobraćaj za vodeće turističke destinacije u svetu.


Preko mreže letova "Star Elijans" (Alliance) slovenačka nacionalna avio kompanija svakog dana povezuje Ljubljanu sa više od hiljadu svetskih destinacija.


Početkom sledeće godine menadžment kompanije posetiće i srpsku nacionalnu avio kompaniju "Jat ervejz"" i tom prilikom će biti razmatrane mogućnosti za komercijalnu saradnje dva avio prevoznika, navedeno je u saopštenju "Adrije Ervejz".

2024 © - Vesti online