Petak 03.06.2011.
16:49
Beta

Srpski lekari leče pritvorenike u Hagu

On je kazao da su "neki haški optuženici" tražili od Ministarstva da uputi u Sheveningen medicinsku ekipu i da se taj zahtev razmatra.

Zoran Stanković najavio odlazak srpskih lekara u Hag

"Verovatno ćemo u narednom periodu poslati ekipu lekara koja će zajedno sa lekarima pritvorske jedinice u Sheveningenu utvrditi zdravstveno stanje svih optuženih koji to žele. Svakako, među njima i Ratka Mladića", rekao je Stanković novinarima u Palati Srbija.

Haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je u četvrtak, 26. maja u selu Lazarevo u blizini Zrenjanina, a danas je prvi put izašao pred Sudsko veće Haškog tribunala i, vidno ostareo i slab, odbio da se izjasni o tačkama optužnice protiv njega.

Stanković je kazao da Ministarstvo zdravlja nije nikome poslalo nikakav izveštaj o Mladićevom zdravstvenom stanju, s obzirom na to da, kako je naveo, u trenutnoj fazi Mladićevog suđenja to spada u nadležnost istražnog sudije Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu.

"To spada u nadležnost istražnog sudije Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, koji je dao nalog da se izvrši sudsko i medicinsko veštačenje Mladićevog zdravstvenog stanja lekarima bolnice Okružnog zatvora u Beogradu", rekao je Stanković.

Na pitanje novinara da li je gledao jutrošnji izlazak Mladića pred sudsko veće Haškog tribunala, Stanković je odgovorio da nije stigao da bude ispred televizora zbog redovnih aktivnosti.

Ministar zdravlja pregledao je Ratka Mladića nekoliko dana nakon hapšenja.

2024 © - Vesti online