Petak 03.06.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto:

Da život bude manje bolan

Čedina i Borka Dražević, sinovice Dragomira Draževića, jednog od trojice narodnih heroja iz takovsko-rudničkog kraja koji je zajedno sa svoja tri sina ugradio život u temelje zemlje u kojoj neće biti gladi i sirotinje, sada žive u teškoj bedi. Bez ikog svog, u uslovima nedostojnim bilo kog čoveka, u sobičku bez vode i struje, samuju ove bolesne starice.

GODINAMA U POSTELJI: Čedina Dražević

Pri tom, starija sestra Čedina, koja je pre nekoliko godina preživela šlog, ne ustaje iz kreveta, a krov kućice prokišnjava baš na mestu gde ona leži.

Do prošle godine oslonac im je bio brat Jovan, ali mu je jedne zimske noći pozlilo i on je izdahnuo na Borkinim rukama. Pomoći niotkuda, osim od dobrih ljudi iz sveta koji su im zdušno pružili materijalnu i moralnu podršku, odmah pošto su saznali za njihovu sudbinu.


Sve ove kao pelen gorke činjenice, isto tako nisu mogle da ostave ravnodušnim ni čitaoce "Vesti" iz daleke Australije, znajući koliko je težak njihov usud.

Jedva brine i o sebi: Borka Dražević


Reporteri "Vesti", kao i nebrojeno puta do sada, potrudiće se tako da narednih dana ispune želju humanih zemljaka iz Adelejda, posete i uruče novčani prilog Borki i Čedini, koji će ih, sigurni smo veoma obradovati. Pri tom, verno će zabeležiti kako je protekao susret sa njima, o čemu će njihovi dobrotvori moći da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Niko ravnodušan

 

Da sudbina ubogih sestara Dražević iz Drenove ne ostavlja ravnodušnim mnogobrojne ljude dobrog srca širom sveta, najbolje govori to što se veoma često javljaju našoj Redakciji i putem mejla, interesujući se na koji način mogu da im upute svoju pomoć. Uvereni smo da je bar neko od njih, sledeći naša uputstva, realizovao svoju plemenitu nameru.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online