Petak 03.06.2011.
13:18
D. Dekić - Vesti

Vuk spasava Srećkovića

Srećković (drugi zdesna) na slavi SPO

Uticajne stranačke kolege jedinom članu Vlade Srbije iz svojih redova ozbiljno su, kako se čuje, zamerile približavanje Demokratskoj stranci.

Među šest potpisnika zahteva su trojica od sedam potpredsednika SPO: Žika Gojković, Mirko Čikiriz i Aleksandar Jugović i članovi predsedništva Nemanja Starović, Branimir Jelić i Milan Đukić. Svi osim Jugovića, vojvođanski su kadar.


"Ministar Srećković više ne može da predstavlja SPO, jer kontinuirano krši program sopstvene stranke, na štetu evropskog puta Srbije, rušeći 20-godišnju borbu SPO i zastupajući u nekim elementima pogubnu Miloševićevu politiku 90-ih godina" - naveli su u obrazloženju.


Potpisnici zahteva istakli su da se njihova podrška Vladi, nikako ne dovodi u pitanje i da će i ispunjavati obaveze koje iz sporazuma koalicije na vlasti, uz uvažavanje strateške saradnje SPO i DS.


Lider Vuk Drašković je, putem stranačkog sajta, razuveravao članstvo i javnost da ministru dijaspore i vera izmiče fotelju.


- Srećković ima moju i punu podršku organa SPO, a ti medijski navodi upućuju na manipulacije neprijatelja naše stranke - kazao je Drašković i naknadno poručio da ako je pismo autentično i za javnost, predstavlja najgrublja povredu Statuta stranke, pa će prema potpisnicima, kako Statut nalaže, biti preduzete odgovarajuće mere.
Glavni akter priče bio je vešt u izbegavanju da prokomentariše nezvaničan zahtev za njegovu smenu.


- Kao dugogodišnji najbliži saradnik, apsolutno podržavam izjavu Vuka Draškovića i verujem u jačanje političke pozicije SPO kroz afirmaciju platforme evropske srpske desnice - kazao je Srećković.
 

Grešni ministar

 

Jedan od potpisnika zahteva, potpredsednik SPO Žika Gojković, Srećkoviću zamera što koristi ministarsku funkciju da iznese lično mišljenje, predstavljajući ga kao partijsko.


-To govori njegova poslednja izjava da je DS jedini partner SPO, a da je saradnja sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine nemoguća, što je apsurd, jer su juče SPO i LSV u Novom Sadu održali uspešnu zajedničku tribinu o decentralizaciji Srbije i učvrstili inače odličnu međupartijsku saradnju- kazao je Gojković.

2024 © - Vesti online