Petak 03.06.2011.
00:16
Vestionline

Split: Volonterke REKOM-a polivene mokraćom

Volonterke REKOM-a u Splitu 

Nepoznati muškarac, star oko 40 godina, došao je do štanda za skupljanje potpisa i dve 20-godišnje volonterke zalio mokraćom i pobegao, a na štandu je ostavio bocu oranžade u kojoj je bilo još pola sadržaja.

"Sve se dogodilo iznenada. Taj tip se odjednom stvorio pred nama i izlio sadržaj. Ništa nije rekao, pobegao je prema pošti", rekla je jedna od volonterki.

Volonteri su pozvali policiju, koja je izašla na mesto događaja, uzela izjave i prikupljala dokaze.

"Očito je sve bilo isplanirano. Došao je, polio ih i pobegao. Ovo je očit dokaz da Split nažalost još nije dostigao primeren civilizacijski i kultorološki nivo", komentarisali su u Inicijativi mladih neugodan događaj u Splitu, prenosi Index.hr.

Volonteri Inicijative, koji prikupljaju potpise u Splitu već mesec dana, i dosad su trpeli verbalne uvrede poput "četnici" i "jugoslaveni".

Posle incidenta u Dubrovniku kada je nepoznati huligan verbalno napao volonterke i iscepao im materijale, ovo je drugi ozbiljniji incident u kome je zatražena intervencija policije.

Oko 80 volontera, koliko ih ima po Hrvatskoj, već su oguglali na česte uvrede i ružne reči na njihov račun. I pored toga, u Hrvatskoj i ostalim zemljama bivše Jugoslavije sakupljeno je više od 300.000 potpisa, a akcija će trajati do kraja juna.

Prikupljeni potpisi, kojih će, kako očekuju organizatori u Koaliciji za REKOM, biti milion, biće zajedno s predlogom statuta REKOM-a predati vladama, parlamentima i predsednicima država regiona.

2024 © - Vesti online