Petak 11.12.2009.
19:17
Tanjug, B92

Jeste li danas vozili oprezno?

Načelnik Odeljenja Uprave saobraćajne policije za kontrolu i regulisanje saobraćaja Vladimir Rebić izjavio je da su policajci, uglavnom, zaustavljali, upozoravali i savetovali vozače koji su činili prekršaje.

 

Efekti zakona se već osećaju

 

Dan uoči stupanja Zakona na snagu, u Srbiji je zabeleženo 214 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 50 osoba povređeno, a dve su poginule.

 

Na dan stupanja Zakona, u Srbiji su se dogodile 123 saobraćajne nezgode, u kojima je 26 osoba povređeno, ali poginulih nema.


On je kazao da se to nije odnosilo na one koji su i pored upozorenja nastavili da čine prekršaj, kao i na one koji su direktno ugrožavali učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom, nepropisnim preticanjem, vožnjom u alkoholisanom stanju.


"Stav MUP-a je da se u početnoj fazi primene zakona radi na edukaciji i prevenciji", naveo je Rebić.

Na kraju prvog dana primene novog zakona o saobraćaju većina beogradskih medija prenela je ankete sa vozačima o tome da li smatraju da se nešto promenilo.

"Jeste, masovno ljudi voze sa upaljenim svetlima, a to da li imaju svu opremu nisam siguran, ali za početak obećava da će nešto biti od svega ovoga.”


“Pa, za ova dva dana baš ništa nisam primetio.”


“Ništa, evo sada čovek vozi bez upaljenih svetala i sa telefonom na kružnom toku.”

“Vezan sam, upalio sam svetla. Bože moj.”

Ubuduće će policajcima u Beogradu, u kontroli primene novog zakona o saobraćaju, pomagati i 15 kamera koje će biti postavljene do kraja godine, a njihov zadatak biće da beleže prekršaje, poput prolaska na crveno svetlo, prekoračenja brzine i kretanja žutom trakom.

2024 © - Vesti online