Četvrtak 02.06.2011.
12:00
Vestionline

Glasajte za srpske dizajnere na konkursu UN

Glasanje za najbolji novinski oglas sa sloganom "NE nasilju nad ženama" počelo je juče, a svoj glas za nekog od takmičara iz naše zemlje možete dati na sajtu http://competition.create4theun.eu/entries?sort=search&order=serbia.


Takođe, treba reći da dnevno možete dati jedan glas. Trenutno, među srpskim učesnicima na konkursu, vodi Beograđanka Nataša Ljubinković, a rad možete videti, i glasati, na http://competition.create4theun.eu/entry/161999?=f282uj.

Trenutno ubedljivo vodi: Rad Nataše Ljubinković za konkurs Ujedinjenih nacija

Njena ideja je da se pritiskom na "dugme nasilja", zlostavljanje na ulici u kući, komšiluku, isključi, da nestane. To nije lako, što simbolizuje bodljikava žica oko dugmeta nasilja, pa je za njegovo pritiskanje potrebna smelost, jaka želja i odlučnost.


Nagrade za prva tri rada obezbedile su Španija, Italija i Portugalija, a lista od 30 najbolje plasiranih radova, na osnovu internet glasanja, biće upućena pred stručni žiri.


Svojim glasom uključite se i vi u ovu kampanju, a ako se pitate zašto, treba da znate da, prema podacima UN, čak 70 žena na svojoj koži iskusi nasilje u nekom obliku tokom svog života.

2024 © - Vesti online