Petak 11.12.2009.
17:42
Tanjug

Tunis pomaže srpskom režiseru

Početkom naredne godine kompozitor Sanja Ilić i scenograf Miljen Kljaković Kreka treba da odu u Tunis kako bi pronašli lokacije i inspiraciju za dekore i muziku koju će praviti za film. Snimanje filma, u kome će glavne uloge igrati Radivoje Bukvić, Ana Sofrenović i Branislav Lečić, na leto bi trebalo da bude nastavljeno u Parizu i Beogradu.


Ministar kulture Tunisa Abderauf el Basti je u razgovoru sa Ivetićem izrazio  zadovoljstvo zbog mogućnosti da se Tunis i Srbija povežu i putem filmskog projekta. On je sa našim režiserom razgovarao o pripremi filma u kome će učestvovati i lokalni pevači, glumci, filmski radnici i producenti koji su radili sa filmskim veličinama kakve su Entoni Mingela, Džordž Lukas, Franko Zefireli.


Slobodan Ivetić
Generalni direktor nacionalne televizije Mohamed Feri Selbi je posle razgovora Ivetiću uručio srebrnu figuru drveta masline, poklon koji se izuzetno daje strancima.

Svim razgovorima Ivetićeve ekipe prisustvovao je i otpravnik poslova naše ambasade u Tunisu Ivan Kandijas.


Ivetić je u Tunisu proveo detinjstvo i mladost, na pariskoj Sorboni je diplomirao režiju i teoriju filma, pa će njegov igrani prvenac gledaoce voditi na sva mesta u kojima je živeo i radio.

U glumačkoj ekipi naći će se i velike zvezde francuskog i italijanskog filma sa kojima se pregovori privode kraju, navedeno je u saopštenju, bez preciziranja o kome je reč.

2024 © - Vesti online