Sreda 01.06.2011.
19:11
Vestionline, Beta

Olimpijski dan 4. juna u Košutnjaku

Vlade Divac - predsednik OKS

Ovogodišnji "Olimpijski dan" održaće se pod sloganom "U društvu se lepše trči", i s ciljem da podstakne građane na fizičku aktivnost u prirodi, promoviše porodične vrednosti, zdrav način življenja i zaštitu životne sredine, kao i popularizaciju olimpijskog pokreta i filozofiju olimpijskog duha.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac trčaće kao i prošle godine jednu od izmena u štafeti OKS.

"Pozivam sve da dođu na Košutnjak, posebno porodice. Dođite da promovišemo sportski duh i druženje", rekao je Divac.

Promoter Olimpijskog dana je poznati odbojkaš Nikola Grbić, koji je apelovao na roditelje da usmere decu na sport.

"Sport je zdrava sredina gde deca uče životne vrednosti. Ma koliko se promenio, od perioda kada sam ja bio dete, sport je i dalje važan za pravilan i zdrav razvoj života. Sport uči mališane da su u životu najvažniji prijateljstvo i odanost, ali i odricanje, bez kojeg nema uspeha", rekao je Grbić.

Na trim stazi u Košutnjaku takmičenja počinju u 11.30, a održaće se trke za decu na 200 i 400 metara, trka zadovoljstva na 3.600 metara, kao i štafetne trke u kojima će učestvovati porodice, predstavnici OKS-a i sponzora kompanije Mekdonalds.

Ovim događejem obeležava se dan kada je osnovan Međunarodni olimpijski komitet. Cilj je da se podstaknu građani na fizičku aktivnost u prirodi, ali i promovišu porodične vrednosti, zdrav način života i očuvanje životne sredine.

2024 © - Vesti online