Sreda 01.06.2011.
13:19
Vestionline

Nema hapšenja Srba zbog neplaćanja kosovskog poreza

Bogdanović je rekao i da blokada puteva nije način za rešavanje tog problema, ali jeste jedan od vidova da Srbi iskažu svoje nezadovoljstvo i protest.

Prema rečima Bogdanovića, on je sa De Marnakom razgovarao o svim temama "ili bolje reći problemima" sa kojima se suočavaju građani na Kosovu i Metohiji. Sagovornici su se složili da problemi mogu da se rešavaju samo dijalogom, razgovorom i dogovorima.

Goran Bogdanović i Gzavije Bu de Marnak

"Složili smo se da misija Euleks mora da bude statusno neutralna", rekao je Bogdanović i naveo da će Euleks, dok god je stausno neutralan, imati podršku i srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i zvaničnog Beograda.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da u narednim danima predstavnici srpske zajednice razgovaraju sa predstavnicima Euleksa i da se iznađe najbolje rešenje u obostranom interesu po pitanju rotacije komandira policijskih stanica.

On je kazao i da se razgovaralo o borbi protiv organizovanog kriminala i da se sa De Marnakom složio da se mora zajednički delovati.

Bogdanović je naveo i da je šefu Euleksa poručio da ta misija ima apsolutnu podršku i Vlade Srbije i Ministarstva za Kosovo i Metohiju da se bori protiv svih vidova kriminala koji postoje kako na severu tako i na čitavom Kosovu i Metohiji.

2024 © - Vesti online