Utorak 31.05.2011.
12:01
Vestionline

Vujošević menja Pešića u Valensiji?

Duško Vujošević

Vujošević (52) je trenutno bez angažmana, pošto je krajem novembra prošle godine dobio otkaz u moskovskom klubu. On je u međuvremenu odbio ponude brojnih klubova, pošto je vezan ugovorom sa CSKA. Španski mediji navode da su čelnici Valensije počeli pregovore sa Vujošević, koji bi na klupi ovog kluba trebalo da zameni Svetislava Pešića.

Rukovodstvo Valensije je tokom vikenda povuklo ponudu za produženjem saradnje sa Pešićem, a želi da novi trener bude ponovo sa prostora bivše Jugoslavije. Pešić je ove sezone sa Valensijom stigao do četvrtfinala Evrolige, a u četvrtfinalu plej-ofa španske ACB lige eliminisan je od Bilbaoa.

Vujošević je pored CSKA i Partizana trenirao Radnički, Skavolini, Pistoju, Brešu, Crvenu zvezdu, Granadu, kao i reprezentacije Srbije i Crne Gore i samostalne Crne Gore.

U slučaju da Vujošević odbije da preuzme Valensiju kao mogući kandidati za novog trenera španskog kluba pominju se Jurij Zdovc, Velimir Perasović, Pako Olmos, Pepu Ernandez, Salva Maldonado i Pedro Martinez.

2024 © - Vesti online