Utorak 31.05.2011.
08:00
Sarajevo-x

Mercedes predstavio novu ''igračku''

''Mercedes sls amg Roudster'' ima troslojni platneni krov, koji se može podići ili spustiti za 11 sekundi pri brzini do 50 km/h. Krov je potpuno automatski i ima zadnji prozor napravljen od stakla, ali ne zauzima prostor u prtljažniku.

Unutrašnjost je presvučena kožom, ukrašena metalnim ukrasima i opremljena AMG sportskim sedištima sa ''AIRSCARF'' grejačem glave i vrata. Postoji i opcija da dobijete audio sistem ''Olufsen'' i ''AMG Performance Media sistem'' koji uživo prikazuje informacije o automobilu.

Pogon daje 6,3-litarski v8 motor koji isporučuje 563 KS i 650 Nm obrtnog momenta, uparen je sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Automobil težak 1.661 kg od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi. Maksimalna brzina koju može da ostvari je 317 km/h, baš kao što je slučaj i sa ''sls-om Gulving''.

Kako bi se osiguralo da se ''roudster'' na cesti ponaša kao i ''sls Gulving'', inženjeri su napravili brojna poboljšanja i ojačali šasiju, ali uprkos tome, ''roudster'' je u odnosu na kupe teži samo 40 kilograma.

''Mercedes sls amg Roudster'' predstavlja kreaciju ''amg'' filozofije nemačkog inženjeringa i izrade. ''Gulving model'' već je oduševio ljubitelje sportskih automobila, a kabriolet bi trebalo da predstavlja pravu senzaciju.

Cene još uvek nisu objavljene, ali će prodaja ''mercedesa sls amg Roudstera'' početi na jesen.

2024 © - Vesti online