Ponedeljak 30.05.2011.
16:17
Beta, Vestionline

Ljajić: Mladićevo obezbeđenje bilo u Topčideru

Rasim Ljajić
 

Pravni zastupnici porodica dvojice ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, predali su ranije danas istražnom sudiji zahtev za saslušanje Ratka Mladića na okolnosti njihovog ubistva u kasarni na Topčireru 2004. godine.
 

Nerasvetljeno ubistvo

U javnosti se spekulisalo da su dvojica gardista životom platili slučajno otkrivenu dobro čuvanu tajnu o skrivanje Mladića u vojnom objektu Karaš na Topčideru, ali je njihovo ubistvo i pored više istraga različitih istražnih timova, ostalo nerasvetljeno.

Advokat Čedomir Stojković iz kancelarije "Batić" rekao je da je zahtev podnet zbog spekulacija da su se u vreme kada su gardisti stradali u Vojnom objektu "Karaš" na Topčideru sakrivali haški optuženici.

"Advokatska kancelarija želi istinu, a od Mladića tražimo da nam pomogne u otkrivanju istine o tome kako su gardisti stradali u najbezbednijem vojnom objektu na Balkanu", rekao je Stojković.


U Specijalni sud, gde Mladić boravi u pritvorskoj jedinici, sa advokatima su došli očevi nastradalih mladića. Oni su novinarima rekli da "samo žele da saznaju istinu".

2024 © - Vesti online