Utorak 31.05.2011.
08:00
Vestionline

Vežba za savršenu guzu

Vežba Pi-Midi: Instrukcije pratite dole

Džilijan Rivs, personalni trener iz Velike Britanije nazvala je set vežbi za guzu Pi-Midi.  Rivs kaže da su u pitanju odlične vežbe koje pokreću sva tri glutealna mišića, a upravo su oni odgovorni za dobar izgled zadnjice. 
 

Pre nego šo se krene sa tim vežbama važno je da se celo telo dobro zagreje. Da biste uradili vežbu pravilno raširite noge više od širine kukova. Ruke stavite na bedra i lagano savijte kolena. Nagnite se tako da vam gornji deo tela - abdomen, grudi i glava - bude paralelan s podom. Glavu dignite i gledajte napred. Džilijan Rivs napominje da je pri izvođenju ove vežbe važno da stomak bude čvrst, a kičma prava.

S rukama na bedrima, prebacite težinu tela na jednu nogu, a drugu ispružite u stranu i pazite da se ne savije i da su kolena u ravni sa zglobovima. U tom položaju stegnite mišiće zadnjice i zadržite tako nekoliko sekundi.

Posle toga promenite stranu, odnosno težinu tela prebacite na drugu nogu. Uradite nekoliko serija vežbi, sa najmanje deset ponavljanja za svaku nogu. 

2024 © - Vesti online