Ponedeljak 30.05.2011.
14:17 >> 22:08h
Beta

Poljoprivrednici blokirali traktorima stari put za Beograd

Foto: Ilustracija
 

Oni su ranije danas pokušali da stignu do Beograda, kako bi protestovali ispred zgrade Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede, ali je policija odbila da ih propusti. Na mestu blokade su prisutne jake policijske i snage Žandarmerije ali, za sada, nema incidenata.

Dvadesetak traktora pred Vladom Vojvodine

Poljoprivrednici sa dvadesetak traktora stigli su večeras na parking ispred zgrade Vlade Vojvodine, u okviru protesta Asocijacije poljoprivrednika zbog smanjenja
subvencija.

Oni su traktore parkirali na službeni parking ispred zgrade vlade, a policija nije intervenisala. Poljoprivrednici su novinarima rekli da nameravaju da prespavaju pred zgradom Vlade Vojvodine, odakle žele da nastave put prema Beogradu.


Poljoprivrednici iz cele Srbije pokušali su ranije danas da traktorima krenu za Beograd, kako bi izrazili nezadovoljstvo uredbama Ministarstva poljoprivrede, ali im policija nije dozvolila izlazak na glavne puteve.


Poljoprivrednici su krenuli iz pravaca Subotice, Sombora, Kikinde, Bačke Palanke, Pančeva, kao i iz sremskih opština, ističući da su se na taj vid protesta odlučili jer su nezadovoljni novom agrarnom politikom Ministarstva poljoprivrede. Nezadovoljni su i zbog smanjene površine poljoprivrednog zemljišta koje se subvencioniše.


Ranije su uputili protestna pisma predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, ministru poljoprivrede Dušanu Petroviću i premijeru Vojvodine Bojanu Pajtiću.

2024 © - Vesti online