Ponedeljak 30.05.2011.
11:44
Beta

LSV: SRS i Obraz su morali da budu zabranjeni

Radikali i Obraz nisu po volji Čankove Lige socijaldemokrata Vojvodine
 

LSV je u saopštenju za javnost naveo da su incidenti pokazali i zašto bi Ustavni sid trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.


Ta stranka je ocenila da su sinoćni incidenti još jednom pokazali gde je koren nasilja u Srbiji i zatražila da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. LSV je optužio SRS da snosi odgovornost za sve što se desilo tokom i posle mitinga.


"Prisustvo vođe Obraza Mladena Obradovića na mitingu sigurno je dodatno ohrabrilo huligane podsetivši ih na blage kazne na koje su on i njegovi pomagači osuđeni zbog organizovanja napada na policiju i razbijanja Beograda tokom prošlogodišnje Parade ponosa, u kojima je povređeno 140 ljudi", piše u saopštenju.


LSV je zatražio da za "divljanje" na Paradi ponosa pred sud budu izvedeni i politički inspiratori, mentori, nalogodavci i finansijeri ekstremista.


Zbog nereda privedeno 180 osoba

Policajci na beogradskim ulicama u nedelju uveče
 

Policija je u nedelju uveče u neredima posle protestnog mitinga koji je zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića organizovala Srpska radikalna stranka, privela 180 osoba, rečeno je u ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Prema podacima MUP-a, u neredima su povređena 32 policajca i 11 građana, rečeno je agenciji Beta. Oštećeno je pet službenih vozila, a razbijeno je i šest izloga, rekli su u MUP-u. U MUP-u nisu mogli da kažu koliko je osoba zadržano u pritvoru.

2024 © - Vesti online