Ponedeljak 30.05.2011.
12:00
Lj.M. - Foto:

Maturska ekskurzija, najveća želja

Dragana Marjanović

Prepoznali su to još početkom školske godine članovi Udruženja Srba "Petar Kočić" iz Dortmunda i predsednik ovog društva Branko Stanišljević. Zato su odlučili da je nagrade mesečnom stipendijom od 50 evra uz obećanje da će je stipendirati dokle god budu mogli.


- Ova stipendija meni mnogo znači, jer sam iz višečlane porodice gde nas šestoro ide u školu i to je teško sve isfinansirati. Uz pomoć ove stipendije kupujem knjige, kartu za prevoz i plaćam užinu u školi. Ne mogu dovoljno da se zahvalim gospodinu Stanišljeviću i ostalim članovima Udruženja "Petar Kočić" koji su odlučili da mi na ovaj način pomažu, kao i mojoj porodici. Školovanje je vrlo skupo i uz knjige koje koristim uvek je potrebno nešto iskopirati, a to sve košta - rekla je Dragana, koja ima i želju da studira, ali ukoliko ne bude finansijskih mogućnosti, to sigurno neće moći.
 

Najveća želja ove skromne devojke, koju trenutno ne može da ostvari, jeste da sa svojim razredom ode na matursku ekskurziju u Grčku u septembru.


- Dragana je odličan učenik i kao čovek i pedagog bih voleo da i ona ide na ekskurziju. Taj novac je teško sada sakupiti u školi od njenih drugova iz razreda, jer su i sami opterećeni troškovima za ekskurziju, ali pokušaćemo da prikupimo novac kako bi se i Dragana pridružila svojim drugarima - kazao je Draganin razredni starešina i profesor istorije Dejan Karlica.

2024 © - Vesti online