Nedelja 29.05.2011.
23:41
Vestionline

Đoković: Igram dobro, serija se nastavlja!

"Zaista sam prezadovoljan svojom igrom danas", rekao je Đoković posle pobede nad Gaskeom (6:4, 6:4, 6:2) obraćajući se publici na francuskom jeziku, pa je pobrao aplauze na prepunom centralnom terenu Rolan Garosa.

Srbin je dodao da se oseća fenomenalno i da uživa u seriji pobeda.


"Znao sam da je Rišar dobar igrač i da neće biti jednostavno. U drugom setu sam uspeo da napravim brejk u pravom trenutku i posle toga mi je bilo znatno lakše. Igram sjajan tenis u poslednjih nekoliko meseci, serija se nastavlja, ali fokusiran sam samo na naredni meč. Videćemo koliko daleko ću stići na ovom turniru", poručio je drugi teniser sveta.


Njegov naredni rival je Italijan Fabio Fonjini. On je u pravom maratonu u pet setova uspeo da savlada Španca Alberta Montanjesa, a protiv Novaka je igrao dva puta i izgubio u dva seta.


"Znamo se veoma dobro. Poslednjih nekoliko godina često smo trenirali. Moja je generacija. Mislim da će to biti vrlo interesantan meč", rekao je Đoković.

A Rišar Gaske posle meča nije krio oduševljenje igrom našeg igrača.


"Novak igra strašno brzo. Ravni udarci iz riterna vas stavljaju u neugodan položaj. Nisam bio fizički na nivou kao što sam bio meč ranije protiv Tomasa Belučija, dosta sam se istrošio u dosadašnjem delu Rolan Garosa", ocenio je Gaske.

Francuz ističe da mu je neshvatljivo da na podlozi kao što je šljaka, neko može da natera lopticu da se kreće tako brzo, kao što to čini Đoković.

"On odlično kontroliše udarce. Igrali smo na brzim podlogama, ali su ovog puta loptice letele toliko jako, baš sam se iznenadio. Novak hvata lopticu rano, tako nemate puno prostora za manevar. Da biste ga pobedili morate da udarate jako lopticu, kao Nadal, da ga naterate da trči. Ali, ni Nadal ne može da organizuje igru kad igra protiv njega", zaključio je Gaske.

2024 © - Vesti online