Nedelja 29.05.2011.
06:40
Vestionline

Dačić: Protestujte, ali bez nasilja

Ivica Dačić: Srbija ispunjava svoje obaveze
 

Istakavši da očekuje da će Srpska radikalna stranka ostvariti ono što je i najavila, da će protest povodom hapšenja generala Ratka Mladića biti miran, Dačić je pozvao sve one koji na tom mitingu budu učestvovali „da svoje nezadovoljstvo i proteste iskazuju na miran način“.

Dačić je naglasio da najavljeni skup organizuje jedna parlamentarna stranka i "zato treba vrlo pažljivo prići tom pitanju i mora da postoji doza političkog opreza, da ne bi bilo nekakvih nepotrebnih sukoba“.

Ministar je u isto vreme podsetio da, kad je reč o skupovima ekstremističkih grupa i nekih drugih organizacija, policija reaguje takođe u skladu sa zakonskim propisima.

Dačić je ocenio da je posle hapšenja Mladića "bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, što znači da nema slučajeva drastičnog narušavanja javnog reda i mira“.

On je ponovo pozvao građane da se sačuva mir i stabilnost u zemlji, naglašavajući da nam nisu potrebni nekakvi veći sukobi koji bi mogli da prouzrokuju povređivanja, kao što se to dogodilo posle hapšenja Radovana Karadžića, takođe haškog optuženika.

Napominjući da je hapšenjem Mladića država Srbija primenila svoje zakone i ispunila svoje međunarodne obaveze, Dačić je istakao da "ovo naravno nije trenutak za nekakvo likovanje ili radovanje nego vreme kada svi naši građani treba da shvate da je to naša međunarodna obaveza“.

Posle potrage za Mladićem i njegovog hapšenja sada država, s druge strane, ima obavezu da "pomogne svima koji su su optuženi pred Haškim tribunalom da se odbrane od tih optužbi, odnosno da dokažu svoju nevinost“, rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online