Subota 28.05.2011.
22:03
Beta

Vukčević: Uskoro ću nazdraviti s Karlom del Ponte

Vladimir Vukčević
 

Dve boce vina "kaberne sovinjon" već nekoliko godina se nalaze u kancelariji tužioca i poklon su Karle del Ponte. Ona i Vukčević su obećali jedno drugom da će otvoriti boce kada budu uhapšeni Radovan Karadžić i Ratko Mladić.


"Sada možemo da nazdravimo pravdi", rekao je Vukčević agenciji Frans pres.


"Pozvaću Karlu del Ponte da mi se uskoro pridruži i otvorimo dve boce koje mi je donela davno, da bismo sada nazdravili, pošto je posao završen", rekao je Vukčević i dodao da je bio u iskušenju da otvori jednu bocu posle hapšenja Karadžića i početka suđenja u oktboru 2009. godine.


Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić je uhapšen u Beogradu 21. jula 2008. godine, a nekadašnji vojni lider RS Ratko Mladić 26. maja u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Javnost neće znati kada Mladić ide u Hag

Vekarić je, takođe, izjavio da datum izručenja bivšeg vojnog lidera bosanskih Srba Ratka Mladića Haškom tribunalu neće biti poznat zbog bezbednosnih rizika.


"Datum izručenja se neće znati jer postoje bezbednosni rizici. Mladić može podneti žalbu na izručenje do ponedeljka kada ističe rok, ako to uradi poštom onda moramo da sačekamo još nekoliko dana. Sudsko veće može zasedati naredni dan ili tri dana od isticanja roka (za slučaj da je žalba poslata poštom)", rekao je Vekarić.


Vekarić je rekao da ne želi da komentariše da li će Tužilaštvo Mladiću odobriti da poseti kćerkin grob.

2024 © - Vesti online