Subota 28.05.2011.
17:53
D. Lj. J. - Vesti

"Dugme" sam napustio zbog rata

Porodica bitnija od grupe: Alen Islamović

Islamović će zajedno sa Mladenom Vojčićem Tifom i kolegama iz grupe "Crvena jabuka" početkom idućeg meseca održati koncert u Skoplju. Pre dolaska, on je makedonskim novinarima objasnio zašto je napustio "Bijelo dugme".

- Svi smo znali da će biti rata, i neko je prvi morao da napusti "Dugme". Taj bend je bio multinacionalan. Nisam želeo sa nikim da se zamerim, niti da nekome pomislim nešto loše. Zato sam otišao.

Otišao sam zato što je neko morao da započne raspadanje benda. U njemu su bili i Makedonac, i Srbin, i Hrvat i Musliman. Taj razlaz nisam želeo, ali sam morao da ih napustim u tom trenutku i da se vratim porodici u Bihać. Oni su mi bili najbitniji - rekao je Islamović.


Pod zajedničkim nazivom "Kad bi bio Bijelo dugme", on će sa Tifom i "Crvenom jabukom" održati koncert u Skoplju. Otkako ih je napustio Željko Bebek, Alen i Tifa su koncertno nastavili da podsećaju na zlatne hitove "Dugmića" iz 80-ih i 90-ih godina, sa modifikovanim repertoarom, ali opet u znaku "Bijelog dugmeta".


Alen sa suprugom Marijanom i dve ćerke, studentom ekonomije Unom i gimnazijalkom Larom živi u Zagrebu, a često putuje u rodni Bihać gde ima svoj teniski klub.

2024 © - Vesti online