Subota 28.05.2011.
14:52
Beta

Bori Stankoviću nagrada za životno delo

Bora Stanković

U kategoriji sportisti u olimpijskim sportovima nagrade su dobili reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović, kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić i odbojkaški reprezentativac Nikola Grbić.

U kategoriji sportista u neolimpijskim sportovima nagrađeni su karatista Slobodan Bitević, paraolimpijac Dragan Ristić i selektor paraolimpijske atletske reprezentacije Vladimir Golubović.

Među sportskim savezima u 2010. istakli su se Sportski savez opštine Žitište, Sportski savez grada Vranja, Streljački savez Srbije, Teniski savez Srbije i Asocijacija sport za sve.

U kategoriji pedagoga fizičkog vaspitanja nagrade su dobili Goran Šukeljić iz Niša, Pribislav Kanački iz Obrenovca i Marina Milojević iz Niša.

U kategoriji sportskih novinara nagrade su dobili urednik sportske redakcije RTS-a Zoran Marković, bivši urednik sportske rubrike lista "Politika", sadašnji predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Vladimir Dedić i autor monografije "Olimpijski vekovnik" Čedomir Šoškić.

Ovo je bila prilika da se nagrade i funkcioneri, a laureati su ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Slobodan Milošević i direktor Karate federacije Srbije Slavoljub Piper.

Svečanosti u Domu narodne skupštine prisustvovali su i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Između dodela nagrada pevali su primadona Jadranka Jovanović i Oliver Njego.

2024 © - Vesti online