Subota 28.05.2011.
15:07
Vesti

Lopovi ubili gastarbajtera

Telo Vasilija Ivanovića (64) nađeno je u porodičnoj kući u selu Mustapić kod Kučeva, a telo je našao Vasilijev rođak Andrija Pribojević iz Vukovića kad je došao u poseti. Prema pisanju beogradskih medija, nesrećnog Vasilija, koji je decenijama radio u Americi i Austriji, najverovatnije su ubili lopovi koji su nameravali da ga opljačkaju.

Kuća u kojoj se dogodio zločin


Prema saopštenju policije, Ivanović je nađen sa teškim povredama glave, najverovatnije nanetim tupim predmetom. Kako bi se utvrdilo tačno vreme i uzrok smrti, naređena je obdukcija tela u požarevačkoj bolnici.


Za Vasilija, koji je dve decenije živeo u Americi, a od prošle godine radio u Austriji kao taksista, niko ne može pouzdano da kaže kad je ubijen. Komšije Dragoslav i Kristina Redić kažu da su ga poslednji put videli u petak uveče, a meštani sela u subotu.


- Videla sam ga u petak uveče, kad je kolima došao do svoje kuće i uputio se u pravcu šupe. Posle toga ne znam gde je otišao - priča Kristina, potresena zbog stradanja svog prvog komšije.


Njen suprug Dragoslav kaže da je Vasilije više od 20 godina proveo u Americi, a po povratku je sagradio kuću u kojoj je do smrti živela njegova majka. Od prošle zime bio je u Austriji, gde je radio kao taksista.


-Za Đurđevdan se vratio u Mustapići požalio se da su mu obili kuću i uzeli alat. Rekao sam mu da to prijavi policiji, ali on to nije učinio, već je samo promenio brave. Bio je tajanstven i povučen čovek, odličan mehaničar koji je malo govorio o sebi. U kući je živeo sam, ali je pričao da u Americi ima sina, koga mi nikada nismo videli -kazao je Dragoslav.

Nije pio alkohol


Meštani sela Mustapića iznenađeni su ubistvom, a kažu da je pokojni Vasilije bio veoma miran i tih čovek, koji se nikome nije zamerio.


-Dolazio je u kafanu i naručivao kafu i koka-kolu. Veoma malo je pričao sa ostalim gostima kafane, a alkohol nije pio. Ovo ubistvo nas je sve iznenadilo jer je ovo mirno selo u kome se decenijama nije dogodio zločin - kazao je meštanin Mirko Lazarević.

2024 © - Vesti online