Subota 28.05.2011.
16:28
Ž. Marković - Vesti

Histerija u Sarajevu

Doduše, nije organizovano nikakvo slavlje na ulicama glavnog grada BiH, kao što se to dogodilo kada je uhapšen Radovan Karadžić, ali cela atmosfera u velikoj meri podseća na onu od pre tri godine kada je uhapšen prvi predsednik RS.

Osuli paljbu po generalu: Bošnjačka štampa

U političkim krugovima ponovo se nagoveštava mogućnost da suđenje Ratku Mladiću bude suđenje Republici Srpskoj, što se u Banjaluci kategorički odbija i ocenjuje kao klasična nebuloza.

Najglasniji od svih bio je pomalo zaboravljeni Haris Silajdžić. Bivši član Predsedništva BiH ocenio je da je hapšenje "dobra vest za porodice žrtava genocida, etničkog čišćenja i svih drugih zločina", ali nije propustio priliku da ponovi svoje stare, isprazne, floskule.

- Loša vest je da se taj projekt još uvek provodi u BiH. Ovde se toleriše negiranje genocida, dozvoljavaju udari na državne institucije i Dejtonski sporazum - rekao je Silajdžić.


Dobar deo zvaničnika, što javno, što nezvanično, priželjkuje da očigledno bolesni general Mladić "poživi još nekoliko godina kako bi konačno mogla da ga stigne ruka pravde".


S druge strane, euforiju u Sarajevu je kao jedan od ozbiljnijih problema u celoj priči označio lider SDS-a Mladen Bosić koji je izrazio visok stepen zabrinutosti zbog takve situacije.


- Sudeći samo po prvim reakcijama, ta euforija preti da preraste u antisrpsku histeriju i učvrsti njihovo uverenje da se svi Srbi mogu strpati u isti koš - rekao je Bosić.

Miting podrške

 

Boračka organizacija RS organizovaće u utorak u Banjaluci centralni miting podrške generalu Ratku Mladiću.


- Dali smo mogućnost i svim opštinskim boračkim organizacijama da u vlastitoj režiji organizuju dolazak. Važno je da na protestu ne bude bilo kakvih uvredljivih sadržaja i nečega što bi narušilo časno i ljudsko ime kao što je Ratko Mladić - rekao je predsednik BORS-a Pantelija Ćurguz.

2024 © - Vesti online