Utorak 31.05.2011.
01:11
Vestionline

Milan Panić, balkanski prorok

Ovu knjigu možete poručiti putem interneta.

Glavni junak ove knjige, Milan Panić, imao je jedinstvenu sudbinu: bio je pripadnik antifašističkog pokreta kao dečak krajem Drugog svetskog rata, zatim kao biciklista pobednik mnogih međunarodnih takmičenja, iselio se u Ameriku i postao ugledan poslovni čovek u svetskim razmerama, najzad premijer Jugoslavije na početku i inicijator okupljanja opozicije na kraju Miloševićeve diktature.

I danas Milan Panić igra važnu ulogu ne samo u svojoj domovini, nego i u SAD, Rusiji i Kini. U knjizi su po prvi put iznesene neke pojedinosti njegovog političkog delovanja koje je uticalo na svetsku politiku.


Milan Panić će boraviti u Beogradu 3. i 4. juna kada će promovisati knjigu "Balkanski prorok".

Sergej Grizunov i Genadij Sisojev poznati su ruski novinari, vodeći stručnjaci za Balkan. Povezuju ih dugogodišnje prijateljstvo i iskustvo rada u zemljama bivše Jugoslavije i regiona Jugoistočne Evrope.

Sisojev je bio dopisnik moskovskog nedeljnika "Novo vreme“, a Grizunov šef dopisništva RIA "Novosti“ na Balkanu. Najpre su pisali o Titovoj Jugoslaviji, a na kraju bili svedoci njenog krvavog raspada. Bili su na balkanskim frontovima, susretali se sa svim liderima zaraćenih strana, vodećim političarima regiona, šefovima svetskih država, upletenih u mrežu balkanske mržnje.


Nakon toga, Sergej Grizunov je bio ruski ministar informacija (1994–1996), zatim glavni urednik popularnih novina, a stekao je iskustvo i u međunarodnom biznisu. Genadij Sisojev nije menjao profesiju: i sada je urednik u jednom od uticajnih ruskih dnevnika, “Komersantu“.

Glavna tema njihovog jurnalističkog i publicističkog interesovanja i dalje je Balkan. Dokaz tome je i ova, njihova prva zajednička knjiga.

2024 © - Vesti online