Petak 27.05.2011.
21:27
Vestionline

EL: Odbojkašice Srbije pobedile Grčku

Odbojkašice Srbije

Izabranice selektora Zorana Terzića trijumfalno su počele treće učešće u takmičenju čiji su dvostruki šampioni. Srpski državni tim nije imao nikakvih problema pri slamanju izuzetno slabog otpora Grkinja, koje se nisu pokazale kao dorastao rival u prilično nezanimljivom meču.

Od samog početka susreta reprezentativke Srbije su nametnule žestok ritam u kome se Helenke nisu snašle, a prvi set je pripao domaćoj ekipi nakon samo 20 minuta igre. Ono što se dešavalo u prvom setu odredilo je dalji tok utakmice u kojoj je na terenu postojala samo jedna ekipa - Srbija.

Grčka je nešto bolje izdanje pružila u drugom setu, kada se nalazila u vođstvu sve do 12:10, ali je završnicu seta Terzićev tim odradio furiozno. U poslednjem setu viđeno je rutinsko otaljavanje posla, uz potvrdu kvaliteta pobedničke selekcije.

Selektor Zoran Terzić nakon susreta je istakao da su svi u stručnom štabu naše reprezentacije očekivali ubedljivu pobedu.

"Očigledno je da smo mnogo kvalitetnija ekipa od Grčke. Mislio sam da ćemo delovati umorno, s obzirom da ove sezone nismo tempirali formu za učešće u Evroligi. Zadovoljan sam ostvarenim, naročito u prvom setu", zaključio je Terzić.

Isti rivali odmeriće snage i u subotu od 17.30 časova, takođe u Kladovu.

Osim Srpkinja i Grkinja, u ovoj grupi nalaze se još državni timovi Španije i Francuske.
 

2024 © - Vesti online