Petak 27.05.2011.
18:44 >> 19:52h
Blic

Stanković nije pregledao Mladića prilikom posete

Zoran Stanković
 

Mladića je pregledao tim lekara Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji je, kako je navedeno u saopštenju, prema saznanjima Ministarstva zdravlja, potvrdio da je njegovo stanje stabilno.

Stanković je posetio Mladića na poziv istražnog sudije Specijalnog suda, a sa njim je proveo u razgovoru sat vremena, navodi se u saopštenju.


Stanković je u javnosti poznat po ranijem prijateljstvu sa Mladićem, zbog čega je i njegovo imenovanje za ministra u martu ove godine naišlo na kritike, pre svega zapadnih zemalja.


U intervjuu koji je dao po preuzimanju ministraske funkcije, Stanković je izjavio da je Zakonom o saradnji sa haškim tribunalom iz aprila 2002. godine "druženje" sa haškim beguncima zabranjeno.


"Prijateljstvo sa Ratkom Mladićem i kasnija druženja, o kojima sam ja govorio, je nešto što ne bih poželeo nikome. Obdukovao sam mu kćerku i taj odnos, koji se stvorio među nama, kao i odnos koji imam sa porodicoma čiju sam decu, majke, očeve, najbliže... obdukovao, poštovao sam i poštujem do danas, a neko pokušava da naruši i da mu da političku konotaciju.

Ja sam jedan od retkih, ako ne i jedini, koji je govorio o druženju sa Ratkom Mladićem u vreme kada su neki, koji se nisu odvajali od njega, kasnije o njemu govorili najgore. Prema tome, sa Ratkom Mladićem sam imao odnos koji se ticao odnosa čoveka koji je obdukovao njegovu ćerku i njegove stalne znatiželje da govorim o detaljima obdukcije. I ništa više", izjavio je u martu ministar Stanković.

2024 © - Vesti online