Petak 27.05.2011.
15:12 >> 16:11h
Beta

"Vi ste birali Miloševića, a ne ja"

Ratko Mladić 

Sam Mladić je, inače, tokom saslušanja u jednom trenutku rekao: "Vi ste birali Miloševića, nisam ja, ko vam je kriv".

Šaljić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da će se u ponedeljak žaliti na tu odluku. Ratko Mladić je tokom saslušanja, koje je trajalo oko pola sata, odbio da primi optužnicu, a u Specijalnom sudu ostaje sve do izručenja Hagu. Prema rečima portparola, sud je dobio uverenje da je Mladić zdravstveno sposoban, iako ima niz hroničnih tegoba.


"Pismeno ćemo tražiti da Mladić bude prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u ponedeljak, kada će i sudsko veće odlučivati o tom našem zahtevu", kazao je advokat po završetku Mladićevog saslušanja.


On je naveo da je njegov branjenik odbio da govori u prilog svoje odbrane, odnosno da se brani od optužbi Haškog tribunala, kao i to da njegov klijent nije u stanju da prati suđenje.


"Sudija nam je rekao da su lekari utvrdili da je sposoban da prati suđenje, ali ja mislim da nije. On priča nepovezano i tražićemo nezavisno lekarsko mišljenje", kazao je Šaljić.


Šaljić je kazao i da je Mladić potvrdio da je između 10 i 15 dana bio na mestu na kom je uhapšen, ali i da nije hteo da iznosi podatke o tome gde se krio sve vreme.

Advokati: Ispitati Mladića u vezi sa slučajem Topčider

Zastupnici porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zatražili su danas od nadležnih organa da ispitaju Ratka Mladića u vezi sa ubistvom u vojnom objektu Karaš, na Topčideru, 2004. godine. Po oceni advokata Olgice Batić i Predraga Savića, hapšenje Ratka Madića moglo i do doprinese rasvetljavanju ubistva dvojice gardista na Topčideru 5. oktobra 2004. godine.

2024 © - Vesti online