Petak 27.05.2011.
16:39
Beta

Radikali mitinguju zbog Mladića, naprednjaci ne zovu na ulice

Vučić: SNS osuđuje vlast zato što zabranjuje proteste zbog hapšenja Mladića

Vučić je rekao da naprednjaci neće nikoga pozivati na proteste, ali da osuđuju nastupe predstavnika vladajućih stranka koji zabranjuju takve skupove.

Zamenik predsednika SNS-a kritikovao je predsednika Srbije Borisa Tadića, ocenivši da je Tadić odgovaran što su hrvatski mediji prvi objavili vest o hapšenju Mladića.

Vučić je ponovio da je hapšenje Mladića međunarodna obaveza Srbije, ali da je "zakonska i moralna obaveza da se uhapse i počinioci zločina nad Srbima".

Prema njegovim rečima, SNS je "užasnuta i ogorčena" načinom na koji su se Demokratska stranka i ostale vladajuće stranke ponašale posle hapšenja Ratka Mladića.

Vučić je ocenio da su političke prilike u Srbije "jednako teške" posle Mladićevog hapšenja, jer "vlada ekonomsko beznađe" i Srbija će zbog toga imati samo veće zaduživanje, a ljudi neće dobiti nova radna mesta.

Radikali: U nedelju skup podrške Mladiću

 

Srpska radikalna stranka najavila je da će u nedelju uveče u centru Beograda, ispred Doma Narodne skupštine, organizovati protestni skup zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.

 

Zamenik predsednika SRS-a Dragan Todorović najavio je da će radikali u narednom periodu u skupštini podneti zahtev za smenu vlade i predsednika Srbije Borisa Tadića zbog "brutalnog kršenja Ustava".

 

On je rekao da će za tu inicijativu tražiti podršku Demokratske stranke Srbije.

Govoreći o mitingu, Todorović je pozvao sve patriotski raspoložene građane da na mirnom protestu izraze neslaganjenje sa potezima aktuelne vlasti i hapšenjem Mladićem.

 

Todorović je rekao da je skup prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova i da očekuje da bude odobren, osim ukoliko "u Srbiji nije tajno uvedeno vanredno stanje".

2024 © - Vesti online