Petak 27.05.2011.
22:31
Vestionline, Press

Stojaković: Vreme je da uzmem prsten!

Peđa Stojaković traži šampionski prsten

Ekipa Dalasa, u koju je Peđa trejdovan tokom sezone, plasirala se u veliko finale NBA lige, u kojem će u sedam mogućih utakmica pokušati da pobede Majami, koji je u finalu konferencije izbacio Čikago sa 4:1.

Maveriksi su postali prvaci zapadne konferencije pošto su u petom meču finala pobedili Oklahomu 100:96 i sa 4-1 prošli u veliko finale NBA u kojem su poslednji put igrali 2006. godine, kada su poraženi od Majamija.

Stojaković će tako biti četvrti Srbin koji se domogao velikog finala i prilike za titulu, a pre njega to je pošlo za rukom Vladi Divcu (Lejkersi 1991), Darku Miličiću (Detroit 2003) i Saši Pavloviću (Klivlend 2009).

"Prilike da igrate finale i osvojite prsten u NBA se ne ukazuju često kao što mnogi misle. Morate da uživate u ovakvim momentima. Nema više vremena za čekanje i razmišljanje da ćemo sledeće sezone biti bolji. Svi razumemo momenat u kome se nalazimo i da imamo veliku šansu. Možda letimo visoko, ali pristup na svakoj utakmici mora da bude isti. Moramo da budemo koncentrisani i da igramo sa velikom agresivnošću do kraja", poručio je Peđa Stojaković i dodao:

"Prsten je još daleko. Idemo meč po meč, ako odigramo kako znamo, sve bi trebalo da dođe na svoje" dodao je popularni Peja. 

2024 © - Vesti online