Petak 27.05.2011.
09:17
Vestionline, Politika

Kako sada izgleda Ratko Mladić

Ratko Mladić 1995. godine (levo) i Mladić 26. maja 2011. godine
 

Prethodno su objavljene fotografije Mladića s leđa kako u pratnji policije ulazi na saslušanje u prostoriju Specijalnog suda u Beogradu.

 
Bivši general Vojske Republike Srpske optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine u Bosni od 1992-1995 i genocid u Srebrenici uhapšen je u četvrtak 26. maja rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Supruga i sin posetili Mladića

 

Bosiljka i Darko Mladić u pratnji advokata

Supruga i sin haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka i Darko, ušli su jutros nešto posle 9.30 sati u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, gde se Mladić nalazi u pritvoru.


Porodica haškog optuženika stigla je u zgradu Specijalnog suda u pratnji Mladićevog advokata Miloša Šaljića.


 

Najtraženij haški begunac se u Lazarevu krio u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić, pod imenom Milorad Komadić.

Nakon hapšenja u četrvtak ujutro u tom mestu, Ratko Mladić je kasno popodne izveden na saslušanje pred sudiju Specijalnog suda u Beogradu Milana Dilparića. 

Nastavak saslušanja u podne

 

Sašlušanje Ratka Mladića biće nastavljeno najverovatnije oko podne, izjavio je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. Vekarić je za RTS rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji.

 

On je kazao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima.

 

"Važno je da je njegov identitet utvrđen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana", rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

 

Prema rečima Vekarića, Mladić u posle hapšenja i u pritvoru nije postavljao posebne uslove, on je pod nadzorom lekara, a istražni sudija se trudio da izađe i njemu i njegovoj porodici u susret.

 

"Postoji jasna želja istražnog sudije da poštuje njegova ljudska prava, a sinoćno saslušanje je prekinuto jer je (Mladić) trebalo da u određenom momentu popije lek", rekao je Vekarić.

 

Govoreći o ponašanju Ratka Mladića, Vekarić je rekao da je "to čovek koji zastupa svoje stavove i generalna opredeljenja prema Haškom tribunalu".

2024 © - Vesti online