Četvrtak 26.05.2011.
20:02 >> 21:40h
Vestionline

FMP pobedio Partizan, a Radnički Hemofarm

Filip Čović

Rezultatski neizvesna utakmica u Železniku odlučena je sredinom poslednje četvrtine kada su “panteri” došli do dvocifrene prednosti i tu su razliku vešto sačuvali do kraja.


Najefikasniji u redovima pobednika bio je Filip Čović sa 18 poena, Milutinović je ubacio 16, a Radivojević 11 koševa. U redovima Partizana se istakao Raško Katić sa 19 poena, Veseli je pridodao 14, a Džerals 11 koševa.

Treća odlučujuća utakmica igra se u subotu u hali Pionir i pobednik će igrati u finalu sa boljim iz drugog polufinalnog duela između Hemofarma i Radničkog iz Kragujevca.

U drugoj utakmici polufinala plej-ofa, Radnički je u Kragujevcu pobedio ekipu Hemofarma 81:80 (14:24, 26:18, 12:16, 29:22) i izjednačio rezultat u seriji na 1:1, pa će odluka o finalisti pasti u trećoj utakmici, koja je na programu u subotu u Vršcu.

Ova utakmica po svemu je ličila na prvu koja je pre dva dana odigrana u Vršcu i odluka je ponovo pala u poslednjim trenucima susreta. Ako je Radnički mogao da žali što je u Vršcu izgubio gotovo dobijenu utakmicu, danas razloga za nezadovoljstvo imaju igrači Hemofarma.

Vrščani su sve vreme vodili i izgledalo je da će lako privesti susret kraju. U poslednjih 90 sekundi ušli sa prednošću od šest poena (78:72) i onda su serijom grešaka omogućili Radničkom da napravi preokret.

Odlučujuće koševe za Radnički postigao je iz slobodnih bacanja Stiven Marković, koji je bio junak pobede, jer je posigao sedam, od poslednjih devet koševa Radničkog.
 

2024 © - Vesti online